• Voor Beauty Professionals
  • Besteld voor 12u00, zelfde dag verzonden
  • Gratis levering boven 200 euro
  • Veilig betalen
Pronails Profit
Product Development Director Birgit Serruys

Product Development Director Birgit Serruys

28 november 2023 in Tech Talk

5 min leestijd

Tech Talk n°5 Geven LED lampen UV-straling?

Wat is het verschil tussen LED- en UV-lampen?

Geven LED lampen ook UV-straling?  Ja, dat doen ze. Het grote verschil tussen LED- en UV-lampen is de vorm van het lichtspectrum dat door deze lampen wordt uitgezonden.

Birgit, Product Development Director bij ProNails, legt uit waarom de positie van de hand onder een LED-lamp belangrijker is dan onder een UV-lamp én waarom het sneller en slimmer is om een LED-lamp te gebruiken!

Het lichtspectrum van LED lampen is smaller, wat betekent dat het licht op een specifieke plaats valt, dus de juiste positie van de vinger in de lamp is cruciaal. Deze posities staan duidelijk aangegeven op de bodemplaat van de lamp en zijn voelbaar wanneer je de lamp binnengaat. UV-licht is meer verstrooid, dus daar is de positie van de hand minder belangrijk.

Je kunt nagels in 30 seconden uitharden onder een LED-lamp, zoals de Smart Light LED-lamp. Onder de UV-lamp duurt het ongeveer 120 seconden, dat is 4 keer langer! Wat een verschil!

Soms merken we 'angst' onder salonklanten over UV-straling, vaak ook door onduidelijke info verspreid via social media en de pers. Daarom garanderen wij dat al onze lampen voldoen aan de strenge Europese wetgeving. Onderzoek heeft aangetoond dat lampen in salons veilig zijn omdat de blootstellingstijd erg kort is. Na je afspraak terugwandelen naar je auto in de buitenlucht stelt je bloot aan meer UV-straling dan je nagelservice doet.

Leuk om te weten is dat het B System alle records in uithardingstijd breekt,  omdat je minder stappen aanbrengt en alles uithardt in de uithardingsstand 30 SOFT in de ProNails Smart Light LED lamp.

 

Het belang van de vingerpositionering voor een volledig uitgeharde gel

De ProNails Smart Light LED-lamp zendt lichtgolven uit die overeenkomen met de foto-initiators, monomeren, oligomeren en andere ingrediënten in de formule om snel een perfecte uitharding te garanderen. Het is veilig, snel, slim en de enige verantwoorde manier om je ProNails gels uit te harden. Dit alles terwijl je de warmtesensatie voor je klanten onder controle houdt!

Het uithardingsproces onder de LED-lamp is veel sneller dan bijvoorbeeld onder UV-lampen en duurt niet langer dan 30 seconden! Omdat het lichtspectrum dat door UV-lampen wordt uitgezonden breder is, is de positie van de hand binnen de lamp minder cruciaal (omdat het licht breder valt). Maar omdat de kracht van het licht dat door een UV-lamp wordt uitgezonden lager is, duurt het uithardingsproces met een UV-lamp langer en is het doorgaans 120 seconden. Dus, met een UV-lamp werk je veel langer aan elke nagelservice alleen al vanwege de langere uithardingstijd van elke laag.

Goed om te weten! Je kunt nagels in 30 seconden uitharden onder een LED-lamp, zoals de Smart Light LED-lamp. Onder de UV-lamp duurt dit ongeveer 120 seconden, wat 4 keer langer is! Wat een verschil! We bieden alleen lampen aan die je werk sneller, slimmer en efficiënter maken. ProNails heeft UV-lampen uitgefaseerd vanwege hun langere uithardingstijden.

Dus zorg ervoor dat je de ProNails Smart Light gebruikt als je je tempo wilt verhogen. De Smart Light is ontworpen voor snelheid, vooral bij gebruik van het B System!

Hoe zit het met het uitharden van teennagels?

De basisplaat van The Smart Light is ontworpen met manicures in het achterhoofd, aangezien deze het meest voorkomen. Maar je kan perfect de 5 tenen op het niveau van de uitsparingen van de 3 middelste vingers plaatsen tijdens een pedicure. Dan zal er ook een optimale uitharding van gels op de teennagels zijn.

Gebruik de Smart Light LED-lamp voor veilige en snellere uitharding van gels!

Bij het uitharden van gelnagels is het essentieel om een lamp te gebruiken die compatibel is met de producten die je gebruikt. Zorg er dus voor dat je bij hetzelfde merk blijft!

De ProNails Smart Light LED-lamp zendt specifieke lichtgolven uit die overeenkomen met de foto-initiatoren, monomeren, oligomeren en andere ingrediënten in de formule. Hierdoor wordt een perfecte en snelle uitharding gegarandeerd. Deze lamp is veilig, snel en intelligent, en biedt efficiënte uitharding terwijl de warmtesensatie voor klanten wordt gecontroleerd.

Zijn uithardingslampen veilig ?

Onze uithardingslampen zijn gegarandeerd veilig. Als je buiten loopt, krijg je meer UV-straling dan tijdens een nagelbehandeling. Wil je hier meer over weten? We hebben er een artikel over geschreven!

Product Development Director Birgit Serruys

Over de auteur

Product Development Director Birgit Serruys

Tags

  • Time-saving
  • Gel
naarboven
Cookies

This website uses cookies to track your behavior and to improve your experience on the site.