• Voor Beauty Professionals
  • Besteld voor 12u00, zelfde dag verzonden
  • Gratis levering boven 150 euro
  • Veilig betalen
Pronails Profit
Product Development Director Birgit Serruys

Product Development Director Birgit Serruys

28 november 2023 in Tech Talk

5 min leestijd

Tech Talk n°9 Waarom geven BFLEX & BSTRONG de beste glans met de 30 SOFT-uithardingsmodus?

Hoe krijg je een prachtige glans met BFLEX en BSTRONG? EASY!

Deze gels voor #naturalnailtreatment en #naturalnailextensions hebben geen extra glans nodig na het uitharden. Dit zijn alles-in-één gels die van zichzelf al glanzen!

Volg bij het uitharden van BFLEX & BSTRONG altijd deze gouden regel voor de meest spectaculaire glans: GELEIDELIJKE UITHARDING = MEER GLANS! ✨

Dus de B gels harden het beste uit in 30 seconden SOFT (dus niet FULL) in The Smart Light LED lamp!

Wat is het verschil tussen 30 seconden SOFT en 30 seconden FULL in The Smart Light?

  • 30S FULL: Hier straalt The Smart Light de maximale lichtcapaciteit uit voor het begin tot het einde van de 30 seconden uithardingstijd.
     
  • 30S SOFT : Hier beperkt The Smart Light zijn lichtcapaciteit tot 40% tijdens de eerste 10 seconden uitharding. Daarna zal de lichtintensiteit geleidelijk toenemen van 40% tot 100% lichtintensiteit gedurende de volgende 10 seconden. En het is pas tijdens de laatste 10 seconden dat de The Smart Light licht uitzendt op 100% volledige capaciteit.

Waarom is het dan beter om BFLEX/BSTRONG gels uit te harden in de SOFT modus?

De reden hiervoor is de samenstelling van deze gels. Laten we niet vergeten dat BFLEX en BSTRONG niet zomaar gloss gels zijn. Deze alles-in-één gels zijn ontwikkeld (met behulp van moleculen, foto-initiators, deeltjesgrootte en viscositeit) om een perfecte hechting, sterkte, nude tint en glans te bieden in één enkele formule. Deze gels hebben een meer gebalanceerde formulering die een meer gebalanceerd uithardingsproces vereist. Het is daarom belangrijk om deze gels geleidelijk uit te harden met behulp van de SOFT uithardingsmodus!

Wat gebeurt er precies tijdens dit uitgebalanceerde uithardingsproces?

Dankzij de geleidelijke toename van de lichtintensiteit verloopt de polymerisatie langzamer en de cross-linking "ordelijker". Met een geleidelijke toename van de lichtcapaciteit, door gebruik te maken van de SOFT-modus, krijg je een gelijkmatiger oppervlak met veel minder foutjes wat resulteert in een glanzende afwerking.

Als de polymerisatie op vol vermogen zou beginnen, zouden er plaatselijk snelle reacties optreden die kleine contracties in de toplaag kunnen veroorzaken. Na de uithardingstijd zou het resultaat minder glanzend zijn. Een mat, minder glanzend resultaat is in feite het resultaat van diffusie van het invallende licht op een imperfect, minder glad oppervlak.

Dus of je BFLEX of BSTRONG nu gebruikt als builder of als gloss, je hardt altijd uit in de SOFT modus. Voor zeer gevoelige klanten, of mensen die voor het eerst gel gebruiken en nog niets op hun nagels hebben, kun je in plaats van 30 SOFT voor de 60 seconden SOFT modus kiezen. Deze 60 seconden soft modus begint met een lagere lichtcapaciteit van 20% gedurende de eerste 20 seconden en verhoogt dan geleidelijk de capaciteit tot 100% gedurende de volgende 20 seconden. De laatste 20 seconden van de 60 seconden SOFT-modus hebben een lichtintensiteit van 100%, wat resulteert in dezelfde onberispelijke glans.

Product Development Director Birgit Serruys

Over de auteur

Product Development Director Birgit Serruys

Tags

  • Time-saving
  • Gel
naarboven
Cookies

This website uses cookies to track your behavior and to improve your experience on the site.