• Voor Beauty Professionals
  • Besteld voor 12u00, zelfde dag verzonden
  • Gratis levering boven 150 euro
  • Veilig betalen
Pronails Profit
Product Development Director Birgit Serruys

Product Development Director Birgit Serruys

28 november 2023 in Tech Talk

5 min leestijd

Tech Talk n°3 Wat is HEMA?

Als nagelstylist ben je ook verantwoordelijk voor de gezondheid van je klanten! Gebruik daarom enkel veilige producten in je salon.

Allergieën en niet uitgeharde producten

Allergieën waar sommige klanten mee te maken hebben en die meestal alleen in verband worden gebracht met het 'gedemoniseerde' ingrediënt HEMA, worden meestal door iets anders veroorzaakt. 

Ze zijn het gevolg van NIET-UITGEHARDE producten. Niet iedereen lijkt te onthouden dat een 'hard' product niet noodzakelijkerwijs een volledig uitgehard product betekent.

 

Gevolgen voor de gezondheid

Als iemand een allergie ontwikkelt voor HEMA, moeten ze niet alleen vermijden om de niet uitgeharde nagelgel aan te raken. Zulke klanten kunnen ook allergieën ontwikkelen voor andere chemicaliën en kunnen zelfs problemen krijgen met toekomstige tandvullingen.

HEMA vrij betekent niet automatisch veilig

Het is belangrijk om te benadrukken dat HEMA-vrije producten absoluut geen synoniem zijn voor veiligheid! De veiligheid hangt af van de algehele samenstelling EN van hoe we met het product omgaan. Als het product verboden chemicaliën, hoge zuren, niet-cosmetische pigmenten of onzuiverheden bevat, is er een veel groter risico op het ontwikkelen van allergieën of zelfs ergere gezondheidsproblemen.

Professionele opleiding is cruciaal

Professionele training, het gebruik van gereguleerde producten en de juiste uithardingslamp zijn cruciaal voor een goede uitharding en het voorkomen van allergieën.

Omdat vele klanten HEMA associëren met allergieën, wordt de etikettering #hemavrij vaak gebruikt als marketingtactiek om productveiligheid te suggereren.

HEMA-vrije producten zijn een wettelijke vereiste voor consumenten die thuis een home manicure doen, omdat ze geen opleiding hebben en vaak goedkope, incompatibele producten gebruiken.

 

Product Development Director Birgit Serruys

Over de auteur

Product Development Director Birgit Serruys

Tags

  • Gel
  • Semi-Permanent
naarboven
Cookies

This website uses cookies to track your behavior and to improve your experience on the site.