• Voor Beauty Professionals
  • Besteld voor 12u00, zelfde dag verzonden
  • Gratis levering boven 200 euro
  • Veilig betalen
Pronails Profit
Product Development Director Birgit Serruys

Product Development Director Birgit Serruys

28 november 2023 in Tech Talk

5 min leestijd

Tech Talk n°2 Zuurhoudende of zuurvrije formule van gels?

Hoe weet je of er zuur in je nagelproduct zit?

Om nagelproducten als zuurvrij te categoriseren, is een belangrijk criterium de afwezigheid van zure ingrediënten. Een verificatie kan eenvoudig gedaan worden aan de hand van de INCI-lijst.

Zure bestanddelen, die bekend staan om hun bijtende werking op zowel huid als nagels, zitten meestal in gels die het nageloppervlak chemisch etsen of opruwen. Hierbij ontstaan microscopisch kleine schaafwondjes voor een betere hechting. Hoewel dit proces de hechting verbetert, kan het de natuurlijke nagels na verloop van tijd verzwakken. Daarom raden we af om standaard zuur te gebruiken, als dit helemaal niet nodig is voor het type nagel van jouw klant.

 

Voordelen van zuurvrije gels, zoals B System gels?

Gels die geen zuur bevatten, hebben 3 belangrijke voordelen:

  • Bevorderen de groei: zuurvrije gels bevorderen de natuurlijke nagelgroei zonder de nagels dunner of zwakker te maken.
  • Moeiteloos verwijderen: het verwijderingsproces is snel en ongecompliceerd én de afwezigheid van zuur voorkomt problemen die gelinkt worden met zuurhoudende gels.
  • Geen penetrante geur tijdens de behandeling: de geur van zuur kan onaangenaam worden ervaren.

 

Nadelen van zuurvrije gels

Ondanks de potentiële voordelen van zuurhoudende gels, zijn er ook belangrijke nadelen.

Deze gels kunnen het risico met zich meebrengen dat de natuurlijke nagels na verloop van tijd verzwakken. Ook het verwijderen ervan kan een uitdaging zijn, wat vaak leidt tot overvulling en dunner worden. Een bijkomend probleem is de penetrante geur die vrijkomt tijdens het aanbrengen en verwijderen. Dit is niet aangenaam voor zowel jou als je klanten.

 

Controleren op zuurgehalte in LED gels

Bij het zoeken naar zuurvrije LED gels is een zorgvuldige bestudering van het productetiket en de verpakking cruciaal. De INCI-lijst, met ingrediënten in afnemende concentratie, is een waardevolle bron.

Producten die expliciet gelabeld zijn als "zuurvrij", geven een duidelijke indicatie van hun samenstelling. In gevallen waar duidelijkheid ontbreekt, is directe communicatie met de leverancier aan te raden om accurate informatie te garanderen.

Verder is de stabiliteit van zuurvrije gels opmerkelijk, omdat ze meestal een consistente samenstelling behouden, waardoor het risico op scheiding van pigmenten in de fles afneemt. Dit zorgt voor een betrouwbare en gebruiksvriendelijke ervaring voor zowel nagelstylistes als klanten.

Omdat je niet voor elke klant Acid nodig hebt

GO ACID FREE!

Sommige nagelstylisten gebruiken altijd een universele primer voor al hun klanten. Als de nagels helemaal niet vet zijn, kun je de ProNails Acid Free Primer in een flesje gebruiken! 

Combineer je deze primer met de zuurvrije B System Gels (BFLEX BSTRONG BCOLOUR), dan komt er helemaal geen zuur aan te pas. Dit is dus veel beter en gezonder voor de nagels, zeker voor gevoelige nagels!

Heeft je klant toch vettige nagels? Dan kun je wél voor een Universal Primer kiezen, om een betere hechting te garanderen. Maar kies nooit standaard voor een universele primer! 

 

Product Development Director Birgit Serruys

Over de auteur

Product Development Director Birgit Serruys

Tags

  • Time-saving
  • Gel
naarboven
Cookies

This website uses cookies to track your behavior and to improve your experience on the site.